Undervisning
Undervisningsmateriale om plastik til 7.-9. klasser
“PLASTIK PÅ TVÆRS”
Plastic Change og Aarhus Universitet, har i samarbejde udviklet et spændende forløb “Plastik på tværs” som er en del af et større forbløb “Hoved i Havet” – målrettet de ældre klasser i folkeskolen, i fagene biologi geografi og fysik/kemi.
Forløbet er fyldt med spændende tekster, illustrative videoer, links til relevante hjemmesider, sjove eksperimenter, øvelsesvejledninger og meget mere. Der er med andre ord rig mulighed for at få plastik på skemaet og blive en rigtig plastiknørd.
Forløbene er udarbejdet efter de fællesfaglige fokusområder fra Undervisningsministeriet. Alle forløbene er derfor tværfagligt og kan anvendes til undervisning op til den fællesfaglige naturfagsprøve, fællesfaglige uger eller i de enkelte naturfag.
FIND MATERIALET HER.
Andre forløb om plastik til folkeskoler
Der findes flere forskellige materialer til folkeskolen, omhandlende plastikforurening, produceret af andre. Her er et par gode eksempler:
Hvis du som lærer ønsker at lave et undervisningsforløb omkring affald i havet, herunder plastikaffald, har EU-projektet ”Marlisco” udviklet et frit tilgængeligt undervisningsmateriale. Du vælger det ønskede sprog, når du er inde på siden.
Københavns Kommune har udviklet et undervisningskompendie om plastikforurening i samarbejde med DR.
Norden i Skolen, har udviklet et online materiale om plastikforurening til udskolingen.